Instagram Music - Crew On Tour

20 februari 2020
Promoot de line-up van jouw evenement met Instagram Music

Het aantal gebruikers van Instagram is de afgelopen jaren flink gestegen. Instagram Music was een update van de app maar helaas was deze nog niet beschikbaar in Nederland. Sinds 2019 is Instagram Music ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Het is een leuke, creatieve en goedkope manier om de line-up van jouw evenement bekend te maken.

Wat is Instagram Music?

  Met Instagram Music heb je de mogelijkheid om een ‘soundtrack’ af te spelen bij je foto of video. Je hebt de keuze uit duizenden nummers, welke te sorteren zijn op populariteit, genre en stemming. Hierdoor is het super eenvoudig om een geschikt nummer te vinden dat past bij de content die je wil publiceren. 

  Wanneer je het goede nummer hebt gevonden kan je zelfs het startmoment & timing aanpassen. Hierdoor kun je er dus voor zorgen dat de muziek prima aansluit bij een toffe recap van afgelopen evenement. Zo profiteer je dus van eigen geschoten content met maximale muziekkwaliteit.

  Hoe kan je Instagram Music gebruiken voor het bekendmaken van de line-up?

   Stel je voor: je organiseert Lowlands 2020 en de line-up mag ein-de-lijk bekend gemaakt worden. De terugkeer van The Opposites is uniek en dat enthousiasme wil je ook overbrengen naar alle fans. Hoe gaaf is het dan om een reeds Instagram Stories te posten met live beelden in combinatie met de tofste nummers van The Opposites. De lyrics in beeld geeft nét wat extra's en je bezoekers zijn nu al hyped voor een act die pas maanden daarna plaatsvindt.

   Adverteren met Instagram Music

   Pak vorig voorbeeld nogmaals. Je hebt de doelgroep van Lowlands in kaart en wilt ontzettend graag een online campagne starten om Nederlandse hiphop-bezoekers te bereiken. Prima! Je maakt een specifieke doelgroep aan in het advertentiecentrum die de hiphop-fans representeert en lanceert een Instagram-campagne over diverse hiphop-artiesten ondersteund door de mogelijkheden van Instagram Music. 

   Hoe werkt Instagram Music?

   Wil je weten hoe Instagram Music precies werkt? Hieronder hebben we een eenvoudig stappenplan uitgelicht:

    1. Ga naar je nieuwsoverzicht op Instagram.
    2. Klik op de camera linksboven in het scherm.
    3. Maak een foto of video.
    4. Klik op het sticker icoontje (vierkantje met een gezicht erin).
    5. Kies de sticker met de tekst ‘muziek’.
    6. Kies een nummer.
    7. Bepaal de timing door het nummer voor- of achteruit te spoelen.
    8. Kies of je de cover van het album of de songtekst wilt laten zien.
    9. Bepaal de kleur van de tekst.

    Tip: Check de video en ga direct aan de slag!