Blogpost Snapchat geofilter - Crew On Tour

12 februari 2020
Promoot jouw evenement met Snapchat filters

Het aantal gebruikers van Snapchat in Nederland is in het afgelopen jaar van 2,4 miljoen gestegen naar 2,7 miljoen. Ook het aantal dagelijkse gebruikers is gestegen van 1,3 miljoen naar 1,5 miljoen. Dit betekent dat eventorganisatoren dit platform zeker niet kunnen negeren.

Wat is een geofilter?

  Een geofilters zijn graphics (of ‘filters’) die gekoppeld zijn aan een geolocatie. De meeste steden maken gebruik van Snapchat Filters met bijvoorbeeld de naam van de stad. Dit kan je natuurlijk ook gebruiken voor evenementen zoals op een bruiloft, verjaardag of uiteraard jouw eigen evenement om je bereik te vergroten. Een geolocatie is de locatie van een smartphone van iemand en live wordt bepaald.

  Wat kan een Snapchatfilter?

  Het is een ultieme manier om je brand awareness te vergroten voor jouw evenement. Wanneer de bezoekers een Snapchat-foto’s en -video’s maken, wordt de geofilter vanzelf zichtbaar. Deze kan toegevoegd worden door over de foto te swipen. Daarna is de snap klaar om gedeeld te worden. Het grote voordeel van de snapchat filters is dat deze online gedeeld kan worden.

  Hoe maak je een Snapchatfilter?

  Het maken van een filter voor jouw evenement is makkelijk en moeiteloos. Hieronder zie je 6 stappen die je kan volgen om jouw snapchatfilter te maken:

  1.  Snapchatfilter of lens

  Eerst krijg je de keuze tussen filters of lenzen, kies voor jouw evenement voor ‘Filters’.

  • Filters: Hier kan je jouw eigen design uploaden of nog ontwerpen voor jouw verjaardag, bruiloft of evenement. Het is de perfecte manier om elke gebeurtenis nog specialer te maken!
  • Lenses: Hier kan je jouw beste vriend zijn favoriete filter gebruiken voor zijn verjaardag. Om elk evenement nog speelser en grappiger te maken.
  • Communityfilters: Deze wordt gebruikt voor woonplaatsen, universiteiten, een bezienswaardigheid of andere openbare locaties. Het maken van een Communityfilter is gratis.

  2.  Design je Snapchatfilter

  Hier kan je jouw eigen design uploaden, als je dat niet hebt geen probleem. Snapchat heeft gelukkig een aantal templates die je nog kan bewerken zoals de kleuren en de tekst.

  Bekijk hier de video:

  3.  Bepaal het tijdstip

  Hier heb je de keuze uit een eenmalig evenement, dagelijks of wekelijks evenement. Daarnaast kies je de datum en tijd waarop de geofilter door je bezoekers gebruikt kan worden.

  4.  Kies de locatie

  De locatie wordt bepaald door een locatie te zoeken of een gebied aan te geven op de kaart. De geofilter zal tijdens jouw evenement beschikbaar zijn voor iedereen die zich op die locatie of binnen het gekozen gebied bevindt.

  5.  Verzend je geofilter en reken af

  Nu komt het afrekenen. Om een geofilter gebruiksklaar te maken voor 12 uur in onderstaand gebied (Aquabest in Best) kost het ongeveer 11,- per uur, wat erg meevalt. Natuurlijk hoe groter de omgeving hoe duurder of hoe kleiner hoe goedkoper. De investering is zeker waard als je denkt hoe groot je potentiële bereik gaat zijn.

  6. Promoot je Snapchatfilter

   Maak gebruik van je evenementpagina, Instagram en eigen website om je geofilter te promoten. Dan weten de bezoekers dat er een filter is die ze kunnen gebruiken op jouw evenement.

   Hoe gebruik je Snapchatfilters als promotiemiddel?

   Het filter kan geheel in eigen huisstijl vormgegeven worden. Zo kun je dus ook jouw logo toevoegen. Bezoekers die jouw filter toepassen promoten dus jouw event binnen hun persoonlijke kringen. Daardoor bereik je meer mensen en creëer je meer brand awareness!