6 maart 2020
De 3 redenen waarom er een tekort is aan beveiligers

De zomer van 2020 staat voor de deur en belooft wederom talloze prachtige evenementen die gaan plaatsvinden. Zo zullen de jaarlijks terugkerende publiekelijke evenementen zoals de Tilburgse Kermis, Pride Amsterdam, de Keukenhof & GLOW Eindhoven weer gaan plaatsvinden. Daarnaast is het festivalseizoen weer volledig volgeboekt met kolossale festivals zoals de Zwarte Cross, Defqon 1 & Pinkpop. Ten slotte gaan we in de zomer weer genieten van prachtige sportevenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse, Rotterdamse Marathon & talloze obstacle runs. 

Als kers op de taart staan in 2020 ook het Eurovisie Songfestival, Formula 1 Grand Prix, het 10-jarig jubileum van het zeilfestijn SAIL op de agenda én worden er vier voetbalwedstrijden van het EK in Amsterdam gespeeld. Klinkt allemaal veelbelovend, maar in 2019 was er al een nijpend tekort aan beveiligers & politie-agenten, waardoor de uitdaging in 2020 des te groter wordt verwacht. Hoe erg is het tekort aan beveiligers? En wat zijn de oorzaken van het tekort aan beveiligers? Antwoorden op deze vragen behandelen we in deze blog!

Hoe erg is het tekort aan beveiligers?

De Nederlandse beveiligingssector kent sinds 2018 een toenemend tekort volgens Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veilgheidsbranche. In een interview met BNR stelt hij dat bedrijven het moeilijk vinden vakbekwaam en goed geschoold personeel op de been te krijgen. Om de kwaliteit & veiligheid te waarborgen investeren beveiligingsbedrijven in trainingen en cursussen, wat de kosten opdrijft. Volgens van der Steur zien evenementenorganisaties daarentegen de beveiliging vaak als sluitpost op hun begroting zien en niet als essentiële voorwaarde. Hij benadrukt in het interview het belang dat evenementenorganisaties voldoende nadenken of zij wel in staat zijn om de capaciteit van de beveiliging te regelen. 

'Een evenement kan niet doorgaan als er niet voldoende en kwalitatief hoogwaardige beveiliging is geregeld.

3 redenen waarom er een tekort is aan beveiligers

Natuurlijk is het aanbod aan evenementen en festivals ontzettend groot, waardoor de vraag naar beveiligers toeneemt. Momenteel zijn er in Nederland circa 64.000 personen werkzaam in de beveiligingssector. Hieronder vallen naast portiers, beveiligers en servicemedewerkers ook boa's, verkeersregelaars, bedrijfsbrandwachten, veiligheidswerkers in gevangenissen en toezichthouders. Het betreft dus niet een dusdanig grote sector. De werving van personeel is echter lastig omdat het in dezelfde vijver vist als Defensie & Politie. 

1. Eisen om beveiliger te worden

Om een beroep binnen de beveiligingsbranche uit te mogen oefenen gelden er eisen. In principe dient een beveiliger te beschikken over het diploma Beveiliger, welke behaalt wordt na het afronden van de mbo-2 beveiligingsopleiding. Deze basisopleiding moet iedereen volgen, ongeacht welk niveau iemand al opgeleid is. Dus als HBO- of universitair geschoolde mensen graag in de beveiliging willen werken dienen zij nogmaals deze opleiding te volgen. Volgens een artikel van Beveiligingsnieuws zijn er in 2019 ongeveer 2700 beveiligers afgestudeerd aan de ROC's. Zij kiezen echter vaker voor objectbeveiliging of surveillancediensten in plaats van evenementenbeveiliging. 

2. Onregelmatige werktijden

Beveiligers werken vaak op tijdstippen waarop anderen vrij zijn, zoals tijdens feestdagen, weekenden en 's nachts. Daarnaast was de evenementenbranche gekenmerkt door seizoensgebonden werk, waarbij de vraag naar beveiligers piekte in het festivalseizoen en mensen zonder werk zaten in de wintermaanden. Inmiddels is er door de arbeidskrapte ook voldoende werk buiten het festivalseizoen, waardoor bedrijven in staat zijn om beveiligers in vast dienstverband te nemen. Freek Kalkhoven is arbeidsmarktadviseur bij het UWV en stelt in een interview met het AD dat de schaarste kansen biedt voor beveiligers: "Om toch personeel te kunnen vinden, zullen werkgevers het werk aantrekkelijker moeten maken en betere voorwaarden moeten bieden.’’ 

Aan de eisen om beveiliger te worden kunnen wij niets veranderen. Gelukkig verandert de markt wel mee door het arbeidstekort. Kalkhoven stelt dat er steeds vaker vaste contracten worden aangeboden aan beveiligers. "Je ziet dat niet alleen het aantal uren dat mensen kunnen werken hoger is, maar ook dat er meer betaald wordt. Voor de werknemers zitten er dus zeker positieve kanten aan dit verhaal."

3. Korte loopbaan van beveiligers

Daarnaast is de loopbaan van een beveiliger relatief kort ten opzichte van andere beroepen. Beveiligers blijven over het algemeen niet actief binnen de branche omdat doorstromen naar een leidinggevende functie niet altijd mogelijk is. Dit is mede een gevolg door de arbeidsintensieve werkzaamheden van het vak.  

Hoe kan het tekort aan beveiligers opgelost worden? 

Het tekort aan beveiligers oplossen is niet eenvoudig, omdat het een ontzettend arbeidsintensief beroep is. Er zijn simpelweg héél veel mensen voor nodig. Investeringen in automatisering en digitalisering kunnen de productiviteit van beveiligers stimuleren. Hierdoor zijn er minder beveiligers nodig, maar blijft de veiligheid toch gewaarborgd. 

Wij van Crew On Tour zijn druk bezig met het ontwikkelen van online tools die de beveiliging van events kunnen ondersteunen.

Digitalisering kan op uiteenlopende manieren faciliteren bij het verhogen van de productiviteit. Denk bijvoorbeeld aan het:

  • Verbeteren van de communicatie; 
  • Online trainen van nieuwe beveiligers;
  • Digitaal in kaart brengen van certificaten;   
  • Centraal beheren van beveiligerspassen.

Crew On Tour denkt graag mee over potentiële digitale oplossingen voor vraagstukken binnen de beveiligingssector. Daarin combineren wij onze theoretische ICT-kennis met onze praktische ervaring in de beveiliging op uiteenlopende festivals & evenementen. Daarnaast hebben we ook een planningssysteem speciaal voor beveiligingsbedrijven gebouwd, genaamd Crewtool Security. 

Crewtool Security

Crewtool Security is zo ingericht dat planners al deze zaken eenvoudig kunnen regelen en communiceren vanuit één centraal systeem. Zo maakt het systeem de planning & personeelszaken weer overzichtelijk voor de planners, zodat zij tijd besparen aan administratieve werkzaamheden.

Ten slotte is Crewtool Security speciaal gebouwd voor de beveiliging, waardoor het systeem bomvol handige functionaliteiten zit die de planner ontzorgt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om per medewerker beveiligerspassen of overige certificaten te beheren in het systeem.

Lees hier meer over Crewtool Security.