Blogpost Horeca - Crew On Tour

9 april 2020
Creatief ondernemen in de horeca tijdens de Corona-crisis

Horecaondernemers staan erom bekend dat ze razendsnel kunnen schakelen. Wij vinden het dan ook prachtig om te zien dat zij zelfs in deze bijzondere tijd creatief ondernemerschap tonen. De hoofdingang van alle restaurants is dan wellicht gesloten, maar sommige keukens draaien nog steeds op volle toeren! In deze blog lees je drie tips om tóch omzet te behouden. 

Tip 1: Start met thuisbezorgen

  Het leek in eerste instantie de oplossing voor vele restaurants & café's - thuisbezorging. De eerste weken van de Coronacrisis kregen Thuisbezorgd & Deliveroo dan ook honderden nieuwe aanvragen binnen van restaurants die partner wilde worden. Na een paar weken blijkt dit tóch niet de oplossing.. Volgens Business Insider ontstaan er in en rondom de restaurants druktes door de koeriers, waarbij het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Hierdoor zijn restauranteigenaren bang om verspreiding van het virus te faciliteren.

  We willen natuurlijk de gezondheid van werknemers & bezorgers niet op het spel zetten door veilig te werken en de kans op besmetting te minimaliseren. Daarom moeten ondernemers zelf inschatten of het mogelijk én verantwoord is om te gaan bezorgen. 

  De oplossing? 

  Ga thuis bezorgen via jouw eigen website én met eigen personeel. Op deze wijze heb je zelf alles in de hand zodat je de maatregelen op een correcte wijze kunt implementeren in jouw bedrijf. Zo komen er géén externe bezorgers over de vloer waardoor je de kring klein houdt en besmettingsgevaar minimaliseert. Voor meer tips betreft het starten van een bezorgregeling raden we je aan om dit artikel van Sligro te lezen. 

  Starten met thuisbezorging 

  Start deze week nog met het thuisbezorgen van maaltijden via jouw eigen website. Wij maken binnen 3 werkdagen een webshop voor je klaar of toveren jouw website om tot een webshop. Klanten betalen snel & veilig online, zodat jij alle tijd hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden.

  Neem contact op

  Tip 2: Verkoop kook-boxes

   Als restaurant heb je vast wel dat ene gerecht waar jouw gasten razend enthousiast over zijn. Hoe tof is het om een kook-box met alle ingrediënten te verkopen inclusief een kookworkshop?! Verkoop deze in combinatie met een van je huiswijnen en jouw loyale gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd met de sfeer van de eigen woonkamer.

   Start een eigen online kookworkshop waarbij jouw kok uitlegt hoe hij het gerecht maakt. Zo behoudt je de interactie met jouw loyale klanten.

   Tip 3: Werk samen met andere bedrijven

    In crisistijden zijn solidariteit én samenwerking cruciaal voor een bedrijf. Als restaurant hoef je dan ook zeker niet alles in je eentje te doen. Neem het collectief www.wijchenthuisbezorgd.nl als voorbeeld. Meerdere restaurants zijn één webshop gestart waarbij iedere dag een ander restaurant haar menu aanbiedt. Zo profiteer je van gedeelte opstartkosten & gezamelijke bezorging. Of start een samenwerking met de lokale wijnhandel. Zij verkopen de wijn in combinatie met jullie gerechten en vice versa. 

    Kan Crew On Tour je ergens mee helpen?

    Middels het ontwikkelen van websites, webshops of software ondersteunen wij horecaondernemers maar al te graag in deze transitieperiode. Wij begrijpen dat flexibiliteit onwijs belangrijk is in deze crisisperiode. Daarom stellen wij onszelf extra flexibel op om spoedopdrachten zo snel mogelijk te realiseren én een gespreide betaling te hanteren. Op deze manier hopen we de horecaondernemers te kunnen faciliteren.

    Neem vrijblijvend contact met ons op en leg je vraagstuk bij ons neer.

    Neem contact op